Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico

Aloittaminen meidän kanssa on helppoa - Autamme sinut alkuun

Oletko kadottanut kipinän liikkumiseen? Vai oletko etsinyt sitä koko elämäsi? Onko lääkärisi tai läheisesi suositellut sinulle kuntoilua? Kaipaatko apua ja motivointia sekä kaltaistesi seuraa, jotta saisit taas kuntoilusta kiinni?

Tiedätkö, sinulla ei ole mitään hätää. Me tiedämme, miltä sinusta tuntuu. Me myös tiedämme, miten sinua pitää auttaa. Meillä on auttamisesta, aktivoimisesta ja ihmisten liikuttamisesta pelkästään Aplicossa jo 13 vuoden kokemus. 

"Parhaat päiväni alkavat Aplicosta"
Liisa jäsenenä 12 vuotta


Miten pääset kynnyksen yli?

Starttikurssi

Starttikurssilta pääset helposti ja ohjatusti liikkeelle. Kurssi on suunnattu liikunta – ja kuntosaliharrastusta aloittaville. Starttikurssilla opastetaan helppo kuntosaliohjelma ja harjoitellaan sitä yhdessä ohjaajan kanssa joka viikkoisissa tapaamissa. Kolmen viikon aikana pääset tutustumaan myös sinulle sopiviin ryhmäliikuntatunteihin. Tule ottamaan ensimmäinen terveysaskel starttikurssille ja tutustut ohjatusti liikuntatarjontaamme.

Kolmen viikon starttikurssi 29 € sisältää:

 • Kolme pienryhmäohjausta
 • Kolmen viikon liikuntasuunnitelman
 • Kuntosaliopastuksen
 • 11 harjoitusta tavoitteesi mukaan

Ilmoittaudu starttikurssille tästä »

Aktiivisesti ikääntyen

Haluaisitko, että liikunta olisi osa arkeasi? Kaipaatko lisää vireyttä ja parempaa oloa? Oletko 50–70-vuotias ja aktiivinen liikunta ei juuri nyt ole osa elämääsi? Mikäli vastasit kysymyksiin kyllä, on sinulla mahdollisuus hakea mukaan neljä viikkoa kestävään maksuttomaan Aktiivisesti ikääntyen – ryhmäämme.

Aktiivista ikääntymisen -projektin tavoitteena on kannustaa ja motivoida 50+ ikäryhmää liikkumaan. Kyse on terveyskunnosta ja sen ylläpitoon tähtäävästä liikunnallisesti aktiivisesta elämäntavasta. Tavoitteena on luoda ikääntyville mahdollisuuksia parantaa kuntoaan työ- ja toimintakyvyn säilyttämiseksi ja samalla tuoda säästöjä SOTE – kuluihin.

Neljän viikon aikana tapaat joka viikko sekä liikunnanohjaajan että ryhmäsi yhteensä 2-3 kertaa. Mukaan voit hakea, mikäli täytät seuraavat kriteerit:

 • 50–70 vuotias nainen tai mies
 • Et juuri nyt harrasta liikuntaa
 • Et ole omatoimisesti löytänyt omaa liikuntaharrastusta
 • Sinulla on todettu jotakin seuraavista:
  • korkea verenpaine, sokeriarvot tai kolesteroli
  • tuki- ja liikuntaelin vaivoja tai haasteita
 • Pystyt sitoutumaan vähintään 90 % harjoitusohjelmaan.
 • Harjoituspaikka on Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico osoitteessa: Ratakatu 24, 08150 Lohja
 • Kyseessä on Aktiivisen ikääntymisen projekti, jonka tavoitteena on aktivoida sinua ottamaan säännölli­nen terveysliikunta osaksi jokapäiväistä arkea myös projektin jälkeen.

Mukaan projektiin mahtuu hakijoista 50 ensimmäistä, jotka täyttävät yllä olevat kriteerit. Mikäli hakemuksia tulee enemmän, kuin 50 kpl niin valitsemme 50 sopivinta mukaan hankkeeseen. Etusijalla valintaan ovat ei liikkuvat ja vähiten aktiiviset henkilöt, joilla liikkumattomuus tuo haasteita terveyteen ja työkykyyn. Mukaan maksuttomaan ryhmään valitaan yhden kerran. Valinnan suorittaa Aplico.

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico on yksi kuntokeskus Suomessa, joka on lähtenyt mukaan liikkumattomien aktivoinnin talkoisiin. Kyseessä on kansainvälisen PAHA – hankkeen (physical activity and health in ageing) kotimainen osa. Aktiivisen ikääntymisen ryhmiä ohjataan Aplicossa 2-4 kpl vuoden aikana.

Aktiivisen ikääntymisen hakulomakkeeseen tästä »


Meiltä saat tukea harjoitteluusi - Henkilökuntamme on täällä sinua varten

Talossamme sinua odottaa 34 liikunnan – ja hyvinvoinnin moniosaajaa, etkä jää yksin. Viihdyt kanssamme varmasti. Me – Aplicon perhe - viihdymme töissä ja olemme valmiita auttamaan sinua, jotta sinäkin pääset niiden lukuisten Meidän Tarinoiden joukkoon, joita me kirjoitamme täällä joka päivä. Tule sinäkin kirjoittamaan oma tarinasi onnistumiseen. Sen ensimmäisen sivun aika on nyt.

”Tärkeintä on, että jokainen löytää itselle parhaan liikuntalajin ja puitteet. Meille monipuolinen kuntosali, hyvää henkeä ylläpitävä, ammattitaitoinen henkilökunta ja kanssaliikkujat on se ”juttu”, mikä täydentää muitakin henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lähteitä”.
Christel ja Raimo, jäseninä 13 vuotta


Oman onnistumisen kirjasi kirjoitat näillä välineillä:

 • Liikunta on meillä koko perheen juttu
 • Koko henkilökunnan ammattitaito on käytössäsi
 • Valmentajamme auttavat sinut alkuun ja kulkevat tukenasi matkalla
 • Omaohjaajamme auttavat ja tukevat sinua kaikissa kuntoiluun liittyvissä kysymyksissäsi
 • Valmennusryhmissämme saat valmentajien tuen lisäksi koko ryhmän motivaation avuksesi
 • Ryhmäliikuntaa aloittelijasta harrastajaan, kymmenien viikkotunnin kattauksella
 • Kuntosali tarjoaa mahdollisuuden monentasoiseen harjoitteluun
 • Toiminnallisessa salissamme pystyt puristamaan viimeisenkin hikipisaran
 • Lapset ja nuoret on helppo ottaa matkaan mukaan, koska heille on oma ohjelmansa keskuksessamme, toiminnallisen lapsiparkkimme Omppulan lisäksi
 • 65 + henkilöille tarjoamme oman Timanttitiimi -ryhmän
 • Pesu- ja pukutiloissa voit rauhassa palautella kuntoilun ja perinteisen tai infrapunasaunan jälkeen
 • CMS Travelpass – kortilla voit kuntoilla kaikilla CMS-klubeilla Suomessa ja ympäri maailman, vaikka jokaisella lomareissulla, jos kohteesta löytyy CMS-klubi.

Vaikka jäsenyys onkin järkevin ja säännöllisyyteen ohjaava tapa kuntoilla keskuksessamme, tarjoamme useita muitakin vaihtoehtoja. Päivä, -viikko- ja kuukausikorteilla pääset helposti tutustumaan palveluihimme tai tekemään oheisharjoittelua toisen liikuntalajin rinnalla.
 

Tutustu Omaohjaaja – palveluun »
Tutustu Personal training – palveluun »

Meiltä löydät aina itsellesi sopivan liikuntamuodon - Valittavanasi yli 100 ryhmäliikuntatuntia viikoittain ja 700 m2 kuntosali

Aplicon neljästä ryhmäliikuntatilasta löydät laajan tuntivalikoiman. Ohjelmassa on joka päivä perustunteja, koreografiaa, lihaskuntoa ja sisäpyöräilyä vaativaankin makuun. Venyttely, jooga ja rentoutus -tunnit puolestaan huoltavat lihaksia ja rentouttavat mieltä kiireisen arjen keskellä. Tilavalta kuntosaliltamme löydät aerobiset laitteet, painopakkalaitteet, toimintasalin sekä venyttelytilan.

Kaikille jäsenillemme kuuluu omaohjaaja, joka auttaa sinua liikuntalajien valinnassa. Meidän joukkueen, eli liikunnanohjaajiemme tavoitteena on tehdä jokaisesta liikuntatuokiosta sinulle.

”Paras mitä tiedän”
Antti-Jussi, jäsenenä 7 vuotta


Harjoittele, rentoudu ja nauti liikunnasta - Tarjoamme 2700 m2 elämykselliset liikuntatilat käyttöösi

Aplico on itse rakennuttanut Ratakadun toimitilat liikuntatoimintaa varten. Kiinteistön suunnittelussa pohjana ovat toimineet asiakkaiden toiveet ja henkilöstön kokemukset 20 vuoden ajalta. Mallia haettiin myös maailmalta ja tavoitteenamme on tuoda elämykselliset tilat liikuntaharrastustasi tukemaan. Tilat toimivat koko perheen harrastamiseen ja saunan lauteilla mieli lepää treenin päätteeksi.

”Todella viihtyisät ja hyvin ilmastoidut liikuntatilat. Aplicon timanttina toimivat uskomattoman ystävälliset ja iloiset työntekijät, jotka tekevät tilat kotoisaksi.”
Jenna, jäsenenä 8 vuotta


Uudistuminen lisää motivaatiota – Jatkuva kehittyminen on osa arkeamme

Aplico kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Aplico haluaa olla alansa edelläkävijä, suunnannäyttäjä, joka uskoo omaan tekemiseen ja omiin arvoihin. Meidän asiakkailla on ollut ilo, ja on tulevaisuudessakin mahdollisuus tutustua alan uutuuksiin henkilökuntamme kanssa. Toimintaa tehdään asiakkaille, ihmisiltä ihmisille, uudistuen, palvellen ja auttaen. Mukana on aina myös sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Näillä työkaluilla tehdään Arjesta Elämys.

”Se kaikki, mitä Aplicon 13-vuotisella taipaleella on tapahtunut, on saanut minut pysymään jäsenenä. Asiakkaiden mielipiteitä ja toiveita on otettu huomioon monessa asiassa ja palautteisiin reagoidaan aina.”
Päivi, jäsenenä 13 vuotta

 

 
 

Historiasta tähän päivään

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplicon tarina alkaa vuodesta 2004, jolloin Lohjan Naistensalin liiketoiminta ostettiin Aplicolle. Toiminta alkoi meille remontoiduissa 800 m2 tiloissa Karjalankadulla 27.9 2004. Kovan kysynnän vuoksi jo seuraavana vuonna tilat Karjalankadulla laajennettiin 1000 m2.

Lohjan, Omenakaupungin mukaisesti kuntokeskuksen nimeksi valikoitui Aplico, joka on johdettu latinankielestä. Omenalajikkeet näkyvät hienosti Aplicon toiminnassa muutenkin, esimerkkinä lastenparkin nimi, Omppula ja uusimman kuntoilutilan, toiminnallisen salin nimi, Kuulas. Nimessä näkyy myös Aplicolaisten omenan muotoinen sydän.

Aplico on aina halunnut olla kehityksen kärjessä, joten perustamisestaan asti Aplico on kuulunut CMS-klubien yhteistyökeskittymään, jonka ensisijainen tarkoitus on tarjota laadukkaita ja edistyksellisiä kuntoilupalveluja klubien asiakkaille.

Ratakadun tilojen laajentaminen ja uusiminen, vastaamaan jälleen muuttuneita asiakastarpeita, aloitettiin vuonna 2008 ja 15.5.2009 päästiin nauttimaan erittäin nykyaikaisista liikuntatiloista, jotka vastaavat vielä nykyäänkin vaativankin kuntoilijan tarpeita. 2.500 neliöön saatiin mahtumaan erinomaisesti Ratakadun 1.200 asiakasta, jotka nyt pääsivät nauttimaan tasokkaasta palvelusta moderneissa tiloissa.

Kun ihmisten kuntoilutarpeet jatkoivat kehittymistä ja Aplicon asiakasmääräkin jatkoi kasvuaan, nyt jo kahteen tuhanteen, vuonna 2013 esiteltiin asiakkaille laajennussuunnitelma, Aplico 3.0. Tämän projektin tuloksena Aplicon kuntokeskuskokonaisuus täydentyi toiminnalliseen harjoitteluun sopivalla tilalla. Toiminnallisesta, vapailla painoilla harjoittelusta oli tuossa trendikästä, joten Aplico halusi jälleen olla ensimmäisten joukossa tarjoamaan tuon vaihtoehdon asiakkailleen. 200 neliön tila avattiin asiakkaille 23.5.2013 ja tila tuli tarpeeseen ja on ollut koko asiakaskunnan käytössä.

Teknologian hyödyntäminen nousee liikunta-alalla kovaa vauhtia. Jo vuonna 2008 pilotoimme Suomessa ensimmäisenä Suunto Fitness Solution järjestelmän, joka on asiakkaidemme käytössä yhä. Vuonna 2015 toimme Lohjalle ensimmäiset virtuaalijumpat live – tuntien ohelle. Kesällä 2017 lähdimme mukaan jälleen uudistumaan ja aloitimme sisäpyöräilysalin remontin. Tila on nyt uuden kotimaisen virtuaali -tuotteen show room. Tuotetta kehitetään yhdessä asiakkaidemme kanssa ja sen tuloksista nautimme tulevaisuudessa meillä ja maailmanlaajuisesti.

Aplico – Arjesta Elämys


Elämyksen tekijät – Aplicon henkilökunta

Hyvä asiakaspalvelu on meille tärkeintä! Jokainen työntekijämme on koulutettu omaan tehtäväänsä, mikä myös ilmenee ammattitaitoisena palveluna. Hyvä yhteishenki huokuu niin liikunnanohjauksessa kuin koko klubin lämpimässä  ilmapiirissä.
Tervetuloa viihtymään kanssamme!
 

Myynti

 Linda Tiirikainen

 Riikka Hirvonen

Riikka Lukka


Asiakaspalvelu

Riikka Lukka

Emma Ryynänen

Nina Karhula

Margit Yliaho

Terhi Paananen


Omaohjaajat

Risto Viranen

Jussi Huttunen

Linda Tiirikainen


Personal Trainerit

Juha Koivuporras

Miikka Vuorinen

Johanna Österberg

Rami Rimpinen

Christian Söderholm


Ryhmäliikunnanohjaajat

Päivi Suutarinen

Anna Sauvola-Kuparinen

Jenni Siponen

Ida-Maria Hietamäki

Sari Anttila

Petra Lindberg

Susanna Suppola

Oili Lehtonen

Risto Lehtonen

Tero Hottinen

Päivi Rantamäki

Sari Hankimo

Jukka Hägg

Petra Vuorinen

Jutta Österberg-Hurme


Klubin johto

Linda Tiirikainen
Ryhmäliikunta- ja myynti­koordinaattori

Petra Vuorinen
Palvelukoordinaattori